Известие

Collapse
No announcement yet.

Филтър на купето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
    А аз да ви питам, тази клапа само за климатика ли е или и за парното, че нещо не ми е ясно точно как е вързана, а доколкото парното си е изцяло ръчно (демек всички клапи определящи къде да духа са на врътки) продължава да ми бъде непонятно къде точно е вързана и как се управлява цъкайки копчето. Аз например почти винаги я държа включена, тоест да върти въздуха вътре, особено в студените дни, но проблем със запотяването нямам. Иначе я включвам и изключвам повече когато съм на климатик.
    Тази клапа е за външна и вътрешна циркулация на въздуха.Най-сигурния начин да се провери дали работи е да се махне филтъра за купето и при натискане на копчето от конзолата(за цикулация) да се види има ли някакво движение.Мой съвет-НИКОГА не напъвайте самата клапа-моторчето се чупи моментално.Аз се наиграх по този начин и после ходих на майната си да си купя втора ръка-ново няма.Самото моторче се намира отдясно на турбината и е много гадно за ремонт.
    Last edited by victtorbg; d.m.y г., 10:59.

Comment

При мене като натисна копчето за отваряне на клапата и се чува едно като щракане отдолу под жапката някаде,това какво значи че работи клапата или нещо друго има?
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
        А как го пускаш да духа? В смисъл, кои духалки са ти отворени? И кои прозорци точно не можеш да изчистиш? Аз винаги пускам на прозорците и в краката да духа, че да ми е горе долу еднакъв притока на топъл въздух в цялата кола. Така и реотана на задното стъкло не ми се налага да го включвам прекалено често. Иначе го пускам на 2 обикновено и в по-редки случаи на 3.Духалките на вратите и двете на конзолата ми седят затворени. Само голямата, която е отгоре на конзолата, не я затварям.
        ами повече ми се запотяват страничните,като завъртя на положение (насреща и отдолу) и затворя централните духалки,пускам само тези които духат нагоре към прозорците се исушава само едно петно около огледалото и започва да се запотява предното стъкло.
        Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Ми така като гледам горе долу като мен ги пускаш. Според мен има две обяснения-или на мен наистина не ми работи клапата за циркулация и за това нямам проблем или пък при теб някъде сериозно си събира влага и не може да изсъхне.
          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Аз също имах този проблем и ми се реши със смяната на филтъра на купето..
            146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Днес смених филтър на купе и аз. Моя беше издънен. Купих от Симеон един за 11лв и готово.
              Сега идва другото питане. От къде могат да се намерят скобите, които държат черните капаци, защото след прекарване на кабел за усилвател от ляво и после филтър от дясно и вече имам само две скоби, които горе-долу държат.

Благодаря предварително за отговорите
              Alfa Romeo 146 TS, 1.4 '99

Comment

Working...
              X